Hasizom fejlesztő és regeneráló alapozótréning Sepsiszentgyörgyön

Időpont: 2018 Január 20-án, 15.00 órától
Helyszín: Sepsiszentgyörgy

A szétnyílt egyenes hasizom nem csupán esztétikai probléma, de sok kellemetlen állapot okozója lehet, mint sérvek kialakulása, hát- és derékfájás, inkontinencia és egyebek.

Gyere, ne késlekedj, vizsgáltasd meg a hasfalad, ismerd meg az elméleti és gyakorlati részt majd tréneri követéssel zárd össze hatékonyan szétnyílt egyenes hasizmodat!

GORAN BREGOVIC / CARLA'S DREAMS - SZÜLETÉSNAPI KONCERT

 Helyszín: Sepsiszentgyörgy, Városi Stadion

Időpont: 2018. június 15. 17 óra 30 perc

Goran Bregovic világhírű előadó és zenekara mellett az Observatorul de Covasna napilap 15. születásnapi rendezvényének meghívottja a Carla\'s Dreams és a szintén nemzetközi sikernek örvendő magyar 4ForDance együttes.

Jegyeket online az entertix.ro és a myticket.ro oldalon, valamint személyesen Sepsiszentgyörgyön az Observatorul de Covasna szerkesztőségénél és a Városi Kulturális Szervezőirodában lehet vásárolni. Árak: C kategória (álló jegy) – 80 lej, B kategória (ülőhelyes jegy) – 115 lej, valamint az A kategória („Diamond Ring”, állóhelyes VIP jegy közvetlenül a színpad előtt) – 200 lej.

A szervezők szeretnék bevonni a helyi zenekarokat is, ezért egy alkotói felhívást hirdettek, melynek felhívása elérhető az esemény weboldalán keresztül, #LettersfromTransylvania néven: www.bit.ly/goranHU

Transylvanian BBQ Festival és AgroFeszt

A Transylvanian BBQ Festival-nak ad otthont Sepsiszentgyörgy Főtere 2018. június 8-10. között. Az egyedülálló eseménynek jelentős részét képezi az elmúlt évben nagysikernek örvendett AgroFeszt is.

A kettős ünnep keretén belül egy nem hivatalos, de a Kansas City Barbeque Society (KCBS*) – versenyszabályok mentén zajló versenyre is sor kerül, amely jövőre az amerikai verseny helyi szakaszává növi ki magát. A megmérettetésre Románia és Magyarország területén működő cégek által képviselt csapatok jelentkezhetnek, akik 5 kategóriában küzdenek meg a legjobbaknak járó díjért.

Aki Sepsiszentgyörgy Főterére látogat június második hétvégéjén, megkóstolhatja a csapatok által több órán át fatüzeléses szmókerekben, lassú füstön elkészített, egyedi ízvilágú fűszerekkel megbolondított marha, disznó vagy szárnyas alapanyagú ínyecségeket.

Az Amerika déli államaiból származó, évszázados hagyományú tradicionális barbecue egyre nagyobb teret hódít az európai, és így a magyar konyhán is. Szakértők úgy tartják, hogy ez a gasztronómiai kincs ötvözi a hagyománytisztelet, ugyanakkor a hússal való bánásmód során az alaposságot és az alázatot is.

Az eseményen a verseny mellett számos kísérő program is tartalmas időtöltést kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt: családi és kulturális programok, mezőgazdasági kiállítás, valamint koncertek színesítik a rendezvényt.